Fakulta výtvarných umění VUT byla založena před 30 lety jako historicky první z uměleckých fakult, které vznikly jako žádoucí protiváha vzdělávacího a kulturního centralismu. Rok FaVU 30 je koncipován jako celoroční kulturní festival. Na této stránce najdete přehled událostí nebo projektů, které k výročí vznikly.

Aktivity projektu se uskutečňují za finanční podpory statutárního města Brna a Ministerstva kultury ČR.

FaVU Label

Projekt FaVU label mapuje hudební aktivity na FaVU.

/images/uploads/ufon.jpg

Projekt FaVU label vychází z vědomí dlouhodobé tradice hudebních aktivit na FaVU, jejímž výsledkům minulým, tak i budoucím chce poskytnout nový prostor k prezentaci a archivaci. Vzniká tak kolektivní platforma, která bude sloužit nejen k vydávání zvukové tvorby studentů jako takové, ale rovněž k pořádání akcí a společnému řešení dalších aktivit spojených se světem zvuku.

U příležitosti oslav 30 let FaVU label vydává hudební kompilaci, mapující dosavadní různorodé hudební počiny studentů i absolventů školy, jež na půdě školy nebo v jejím blízkém okolí vznikaly a které dosud nebyly takto uceleně představeny.

Hlavním výstupem je zvuková kompilace vydaná jak digitálně, tak fyzicky ve formě vinylu případně i kazety. Vydání nosiče bude oslaveno živým vystoupením některých autorů a autorek kompilace v rámci FaVU křtů v Kabinetu Múz.

K oslavám 30 let fungování FaVU vzniká, mimo jiné, také první kompilace současných studentů fakulty, věnujících se hudební tvorbě. Celá kompilace ve spojení s živými vystoupeními se pokřtila na konci semestru a to 3. 6. v rámci ENTER FaVU.

Kurátoři FaVU label: Ondřej Merta, Jiří Suchánek, Filip Cenek, Daniel Rajmon a Julie Dudová